• Cancel
    Filter
Filter

49.Online "Yaşasın Cumhuriyet" 100.Yıl Müzayedesi

-Müzayedemiz 12 Kasım Pazar günü saat 14.00'den itibaren canlı olarak yayınlanacaktır. Her lotun ekranda kalma süresi 20 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve süresi boyunca teklif gelmesi halinde her lot 15 saniye daha uzayacaktır.

MÜZAYEDEMİZDE KOMİSYON ORANIMIZ %10' dur.

-Müzayedemizde yeralan eserler galerimizde teşhir edilmektedir. Alıcılar tüm eserlerin "HALİYLE" satışa sunulduğunu ve pey vereceği ürünü öncesinde yeterince kontrol ettiğini taahhüt eder. 

 Açık arttırma sonrası satış iptali, cayma hakkı veya alımdan vazgeçme söz konusu değildir. Aksi halde hukuki işlem başlatılır ve cezai şartlar uygulanır. Cezai şart toplam tutarın %30'u olarak hesaplanır ve tahsil edilir.

 Kargolarınız yapılan ödemelerden itibaren bir hafta içerisinde anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi Kargo ile

"ALICI ÖDEMELİ" OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR. NAKLİYE VE KARGO ÜCRETİ ALICIYA AİTTİR.

 Bilgi almak için 0(530) 100 66 93 ve 0(212) 258 18 17 telefon numaralarimizdan bizi arayabilirsiniz.

Müzayedemizde bulunan eserleri, Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cd Yonca Apt 70 Daire 4 Beşiktaş-İstanbul adresindeki galerimizde inceleyebilirsiniz.

Lot: 1 » Tablo

100. Yılında Cumhuriyetin Işığında Atatürk Panosu

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı kahramanı Mustafa Kemal Paşa'nın Eylül 1921'de Gazi ünvanını ve Mareşal rütbesini aldıktan sonra çektirdiği fotoğraf, aynı tarihlerde muhtemelen bir hanımefendi tarafından büyük bir hayranlıkla yapılmış olduğu anlaşılan, el oyması özel çerçevesi içinde ipek tafta kumaştan kırmızı ve beyaz renkler kullanılarak Hilal motifinin içinde değerlendirilmiştir. Cumhuriyet ilan edilmeden ve Atatürk soyadını almadan önce yapılmış olan bu pano Atatürk'ün ne kadar sevildiğini gösteren bir başka örnektir.
66 x 54 cm
"100 yıllık bir eser olduğundan dolayı ipek kumaşta erimeler olabilir" - Haliyle
Hürriyet ve Bağımsızlık
"Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin ve büyük ecdadımın en kıymetli mirasından olan bağımsızlık aşkı ile yaratılmış bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, hususi ve resmi hayatımın her safhasını yakından tanıyanlarca bu aşkım bilinir. Bence bir millette şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın yerleşmesi ve yaşaması mutlaka o milletin hürriyet ve bağımsızlığına sahip olmasına bağlıdır. Ben şahsen bu saydığım özelliklere çok ehemmiyet veririm ve bu özelliklerin kendimde varlığını iddia edebilmek için milletimin de aynı özellikleri taşımasını şart ve esas bilirim. Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri gerektirdiği takdirde insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle uygarlık gereği olan dostluk ve siyaset ilişkilerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin de bu arzusundan vazgeçinceye kadar amansız düşmanıyım." - Gazi Mustafa Kemal

Details
previous
Go to Page: / 10
next